De top 10 van toeristische bestemmingen in Nederland

Amsterdam Canal Travel NL

Wil jij een uitstapje maken in eigen land? Dan weet je misschien wel precies wat de meest toeristische plekken van Nederland zijn. Dit hoeft overigens niet het geval te zijn. Mogelijk heb jij deze kennis helemaal niet paraat. In dat geval wordt het een stuk lastiger om bijvoorbeeld een dagje weg te plannen. Ben jij nog op zoek naar een leuke, toeristische bestemming voor je dagje uit? Hieronder volgt de top 10 van toeristische bestemming in Nederland.

Amsterdam

Amsterdam nachtleven stadslichten

Deze stad heeft tal van bezienswaardigheden, zoals Madame Tussauds, het Rijksmuseum, het Anne Frank Huis en ga zo maar door. Tevens is Amsterdam natuurlijk een uitermate geschikte stad om eens een lekker dagje te gaan shoppen. Jaarlijks trekt onze hoofdstad om en nabij de 4,5 miljoen toeristen en daarom staat Amsterdam met stipt op één in deze top 10. Van toeristische bestemmingen in Nederland.

Giethoorn

Giethoorn Landhuizen NL

Een klein dorpje in de provincie Overijssel. Dit dorpje staat bekend vanwege de grote hoeveelheid water. In het centrum van het dorp zijn nauwelijks wegen die met de auto begaanbaar zijn. Het grootste gedeelte van het transport gebeurt dan ook per boot. Dit is op zijn zachtst gezegd bijzonder te noemen. Steeds meer toeristen willen dit met eigen ogen zien. Zo komen er steeds meer Chinezen naar dit dorpje.

Kunstlijn en Waddeneilanden

Is het mooi weer en wil jij naar een plek waar veel toeristen zijn? Dan is een bezoek aan de Nederlandse kust een uitstekende keuze. Op zomerse dagen ziet het hier namelijk zwart van de mensen. Tip: ga er wel op tijd heen wanneer jij een goed plekje wilt bemachtigen.

Madurodam

Madurodam NL

Nederland is al klein, maar het kan altijd nog kleiner. Voor een blik op Nederland in het klein moet je absoluut een bezoek brengen aan Madurodam. Dit attractiepark trekt talloze toeristen van over de hele wereld. Ben je er nog nooit geweest? Dan is het zeker de moeite waard om eens een bezoekje te brengen.

Keukenhof

Keukenhof bloemenvelden NL

Naast Madurodam is de Keukenhof ook een bijzonder fenomeen waar veel toeristen op af komen. Hier zijn namelijk miljoenen tulpen te zien en daar staat Nederland toch wel enigszins bekend om. De bloemententoonstelling is slechts twee maanden per jaar geopend, maar trekt in deze korte periode toch honderdduizenden toeristen.

Kinderdijk

Windmolens van Kinderdijk NL

Molens en Nederland worden vaak in één adem genoemd. Daarom behoort Kinderdijk ook tot één van de toeristische plaatsen in Nederland. In deze plaats vind je namelijk de meeste molens van Nederland. Dit bijzondere fenomeen wordt dan ook door enkele tienduizenden toeristen per jaar bezocht.

Kaassteden

Nederlanders staan bekend als kaaskoppen. Veel toeristen van buiten Nederland brengen dan ook een bezoek aan één van de kaasmarkten die veelal in Noord-Holland plaatsvinden. De bekendste kaasmarkten van Nederland zijn te vinden in Alkmaar, Edam, Gouda, Hoorn en Woerden.

Vissersdorpen

Vissersdorp Marken NL

Naast kaas stond Nederland vroeger bekend om de vele vissers. Deze woonden vaak in traditionele dorpjes. Deze dorpjes bestaan nog steeds, alleen is de visserij inmiddels een stuk minder geworden. Toch is het nog steeds de moeite waard om deze dorpjes te bezoeken. De meeste toeristen trekken naar Volendam en Marken.

Deltawerken

Veel mensen die Nederland bezoeken, doen de Deltawerken aan. Dit is een waterkering die na de watersnoodramp van 1953 werd gebouwd. De Deltawerken moeten Nederland beschermen tegen hoogwater en overstromingen. Een bijzondere manier die steeds vaker in andere landen wordt overgenomen, waardoor dit meer en meer een toeristische trekpleister wordt.

De polder

bovenaanzicht van Nederland

Nederland is een vlak land. Flevoland is hier het perfecte voorbeeld van. Dit is een vlak landschap dat geheel is drooggelegd en tegenwoordig wordt gebruikt voor landbouw. Maar er wonen uiteraard ook genoeg mensen. De drooglegging is bij veel toeristen uit het buitenland niet bekend, waardoor dit zeker de moeite van het bezoeken waard is.

Save

Save

Save

Save

Leave a Reply