Tips voor het reizen naar Nederland

reizen naar nederland

Ga jij binnenkort op vakantie naar Nederland? Dan wil je natuurlijk wel goed voorbereid zijn. Indien jij nog niet eerder een bezoek hebt gebracht aan dit land, weet je mogelijk niet wat je kunt verwachten. In dat geval kun je natuurlijk allerlei spullen mee gaan slepen. Maar dit is natuurlijk niet echt handig. Wil jij voorkomen dat je voor niets allerlei spullen meeneemt? Lees dan vooral snel verder. In onderstaande tekst geven wij je namelijk enkele handige tips die jij kunt gebruiken wanneer je op reis gaat naar Nederland.

Zorg voor de juiste documenten

paspoort documenten

Aangezien je op reis gaat, is het ten eerste noodzakelijk dat je over de juiste reisdocumenten beschikt. Inwoners van Europa hebben genoeg aan hun ID-kaart wanneer zij een bezoek brengen aan Nederland. Woon jij buiten Europa? Dan moet je over een paspoort beschikken om Nederland binnen te komen. Dit is overigens niet het enige. Inwoners van buiten de Europese Unie moeten namelijk ook een visum hebben wanneer zij naar Nederland reizen. Er is onder meer een Schengenvisum en een Caribisch visum. Om het juiste visum te verkrijgen, breng je een bezoek aan de Nederlandse ambassade of het Nederlandse consulaat in jouw land.

Neem voldoende kleding mee

bagage kleding voor op reis

De weersomstandigheden in Nederland kunnen zeer wisselvallig zijn. De ene dag schijnt de zon en is het meer dan twintig graden, terwijl het een dag later maar zo tien graden kouder en regenachtig kan zijn. Het is dan ook verstandig om voldoende kleding mee te nemen wanneer jij naar Nederland afreist. Pak dan ook niet alleen een korte broek en een paar T-shirts in, maar stop voor de zekerheid ook een lange broek en eventueel een trui of vest in je koffer. Het is in ieder geval verstandig om een blik op de weersverwachting te werpen voordat je afreist naar Nederland. Staar je hier echter niet blind op, want zoals gezegd kan het bijzonder wisselvallig zijn.

Brede talenkennis

leren spreken

Een bezoek aan Nederland hoeft op communicatief gebied niet voor veel problemen te zorgen. De officiële taal is Nederlands, maar de kans is aanwezige dat jij dit niet spreekt. Geen paniek, want de meeste Nederlanders hebben een behoorlijk brede kennis van talen. Wanneer je grote steden of toeristische plaatsen bezoekt, is dit vrijwel altijd het geval. Zo spreken de meeste Nederlanders behoorlijk Engels en ook de Duitse taal is in dit land niet vreemd. Daarnaast zijn er ook sommige mensen die een redelijk woordje Frans spreken. De taal hoeft dus geen barrière te zijn om niet af te reizen naar Nederland.

Nog een aantal handige tips

Je kunt nooit genoeg tips hebben wanneer jij goed voorbereid op reis wilt gaan naar Nederland. Daarom zetten wij er hier nog even een aantal kort voor je op een rijtje. In Nederland wordt met de euro betaald. Wil jij niet telkens geld wisselen? Gelukkig kun je bij de meeste restaurants en hotels ook met een creditcard betalen. Een andere handige tip om rekening mee te houden is het soort stopcontacten. Zo kunnen in Nederland alleen F- en C-stekkers in de stopcontacten. Het kan dan ook raadzaam zijn om één van deze stekkers mee te nemen wanneer jij afreist naar Nederland. Anders kun jij hier mogelijk je elektrische apparaten niet gebruiken.

Leave a Reply