Nederlands eten dat je echt moet proberen

Nederlandse delicatesse

Net zoals ieder land heeft Nederland ook eten dat typisch is voor dit land. Sterker nog: sommige etenswaren worden nagenoeg alleen in Nederland verkocht. Wanneer jij een bezoek brengt aan Nederland, is het uiteraard leuk om typisch Nederlands eten te proeven. Maar wanneer jij niet weet wat nu eigenlijk typisch Nederlands is, weet jij mogelijk ook niet wat je moet bestellen om hier kennis mee te maken. Om te voorkomen dat jij deze lekkernijen misloopt, zetten wij hieronder enkele typisch Nederlandse gerechten voor je op een rijtje.

Vette hap

vette snacks op automaten

Vrijwel overal ter wereld kent men patat en diverse snacks. De frikadel en de bitterbal is echter typisch Nederlands. Dit is in het buitenland vrijwel niet verkrijgbaar. Het is dus zeker aan te raden dit eens te proberen als je in Nederland op vakantie bent. Bitterballen kun je op nagenoeg ieder terras wel bestellen. Een frikadel is verkrijgbaar in de snackbar, maar je kunt deze ook uit de muur halen. Dit uit de muur halen is ook typisch Nederlands en komt over de landsgrenzen bijna niet voor. Ook het proberen waard dus.

Kaas

Kaas NL

Nederland en kaas worden vrijwel altijd in één adem genoemd. Wanneer jij afreist naar Nederland, moet je absoluut ook eens kaas eten. Er zijn verschillende soorten kaas die in Nederland gemaakt worden. Indien je dit Nederlandse eten probeert, is het verstandig met een ‘normale’ kaas te beginnen. Wanneer je echt kennis wilt maken met kaas kun je één van de kaasmarkten in Nederland bezoeken.

Stamppot

dutch food - stamppot

Stamppot is typisch Hollandse kost. Wanneer jij Nederland in de zomermaanden bezoekt, is de kans klein dat je met dit Nederlandse eten in aanraking komt. In de winter wordt dit echter door heel veel Nederlanders gegeten. Er zijn verschillende varianten. Zo kun je bijvoorbeeld boerenkool, zuurkool, hutspot en hachee eten. Verder wordt er in de wintermaanden ook vaak snert (erwtensoep) gegeten in Nederland.

Hollandse nieuwe

Nederlands eten - Hollandse nieuwe

Ben jij een liefhebber van vis? Dan is Nederland een ideaal land om te bezoeken. De meeste Nederlanders zijn dol op vis en eten dit dan ook regelmatig. Indien jij Nederland bezoekt, moet je de ‘Hollandse nieuwe’ echt eens proberen. Dit is een zoute haring die vaak als tussendoortje gegeten wordt. De vis wordt rauw gegeten, vaak met wat uitjes voor de smaak. Net als de stamppot is ook de ‘Hollandse nieuwe’ seizoengebonden.

Pannenkoeken

Pannenkoeken - Nederlands eten

In veel andere landen ter wereld worden ook pannenkoeken verkocht, maar de Nederlandse pannenkoek verschilt toch behoorlijk. Dit komt met name door de variatie en de dingen die Nederlanders allemaal op hun pannenkoeken doen. Dit is dan ook zeker Nederlands eten dat jij eens zou moeten proberen wanneer je in Nederland bent. Vind jij dit niet traditioneel genoeg? Probeer dan eens de poffertjes. Dit heeft veel weg van de pannenkoek, maar is daarentegen wel typisch Nederlands eten.

Stroopwafels
Stroopwafels - Nederlands eten

Wil jij een typisch Nederlandse lekkernij proberen? Dan is de stroopwafel zeker de moeite waard. Dit kun je eten als tussendoortje. De meeste Nederlanders eten het bij de koffie. Dit is een koekje dat uit twee delen bestaat. Tussen deze twee delen zit een laag met stroop. Andere Nederlandse lekkernijen die jij bij de koffie kunt proberen zijn de Zeeuwse bolus, de Bossche bol, de tompoes of de Limburgse vlaai.

Leave a Reply