Evenementen en vakantielocaties in Nederland die door veel toeristen bezocht worden

evenementen nederland - Gay Pride

Nederland is weliswaar een klein land, maar er worden jaarlijkse diverse evenementen georganiseerd. Daarnaast zijn er talloze vakantielocaties waar ieder jaar weer grote aantallen toeristen op afkomen. Wanneer jij als toerist naar Nederland komt, weet je mogelijk niet goed wat nu precies leuke evenementen zijn om te bezoeken. Daarnaast ben jij mogelijk nog op zoek naar een vakantielocatie waar ook veel andere toeristen naartoe trekken. Is dit het geval? Dan is het zeker aan te raden om onderstaande tekst door te lezen. Hierin krijg je namelijk informatie over evenementen en vakantielocaties in Nederland die door veel toeristen bezocht worden.

Sail Amsterdam

zeil amsterdam Nederland

Dit is een evenement dat één keer in de vijf jaar wordt gehouden in de wateren rond Amsterdam. Aan dit evenement nemen talloze monumentale zeilschepen deel. Sail Amsterdam wordt altijd geopend met een traditionele parade door het Noordzeekanaal. Vervolgens meren de monumentale schepen af langs de kade van het IJ en in de grote IJ-havens. Iedere editie weer komen mensen in groten getale naar Amsterdam toe om getuige te zijn van dit evenement. Uit onderzoek in 2016 bleek zelfs dat Sail Amsterdam het populairste evenement in Nederland is.

Pinkpop

Pinkpop Festival Nederland

Ben jij een festivalliefhebber? Dan mag een bezoekje aan Pinkpop zeker niet ontbreken wanneer jij in Nederland bent. Dit muziekfestival wordt ieder jaar in het Pinksterweekend gehouden in het Limburgse Landgraaf. De eerste editie van het festival vond al in 1970 plaats en nog steeds komen er hordes bezoekers op het festival af. Het festival duurt drie dagen en trekt per dag ongeveer 68.000 bezoekers.

Gay Pride

gay pride amsterdam nederland

Dit evenement wordt jaarlijks gehouden in de grachten van Amsterdam en was oorspronkelijk bedoeld voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Tegenwoordig komen er honderdduizenden mensen op dit evenement af en dat zijn ook mensen die geen homo, lesbie, bi of transgender zijn. Het is een gezellige bedoeling en het feestgehalte is vaak hoog. Er vaart een groot aantal versierde boten door de Amsterdamse grachten en gedurende de hele dag is het feest in de stad.

De Nederlandse kust

Strand - de Nederlandse kust

Ben jij nog op zoek naar een goede plek om je vakantie door te brengen? Overweeg dan eens een huisje of hotel te boeken aan de Nederlandse kust. Bij mooi weer kun je zo lekker naar het strand gaan. Daarnaast ben je vaak in de buurt van een grote stad. De Nederlandse kustlijn kent veel toeristische plaatsen, dus je hoeft niet bang te zijn dat jij de enige toerist bent die hier verblijft.

Waddeneilanden

Waddenilanden - Nederland

Wil jij eens lekker uitwaaien tijdens je vakantie in Nederland? Dan is een vakantie op één van de Waddeneilanden een goede optie. Er komen genoeg toeristen op deze eilanden, maar toch is het er altijd bijzonder rustig. Een groot deel van de toeristen kiest er namelijk ook voor om een stad als Amsterdam te bezoeken.

Een grote stad

Rotterdam Nederland

Wanneer jij op reis gaat naar Nederland om een grote stad als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag te ontdekken, wil je het liefst niet te ver van deze stad af zitten. Veel toeristen verblijven dan ook in het centrum van deze steden. Zo zit je immers overal dichtbij. Nadeel is wel dat de kosten voor een hotel of appartement hier vaak behoorlijk hoog zijn. Tip: Zoek het eens iets verder buiten het centrum. Je betaalt minder, maar bent met het openbaar vervoer toch snel in de binnenstad.

Leave a Reply